La pregunta del mil.lió.

Aquesta és una pregunta que em feu constantment. I sí, és la pegunta del mil.lió!. Per què? Perquè no hi han colors més macos o més lletjos, millors o pitjors….És un tema completament subjectiu, i tal i com diu la dita “para gustos, los colores”. És completament personal.

Jo no puc triar el color per vosaltres, i una de les meves frases preferides és: “Pensa que és casa teva i t’ha d’agradar a tu”. Ara bé sí que us puc ajudar en el procés de desició i dir-vos el què hem de tindre en compte a l´hora de triar un color o un altre: On col.loco el moble?, és un moble auxiliar o és un moble gran?, vull aconseguir un contrast o vull que quedi integrat?, hi ha molta/poca llum?….

Si vull que quedi integrat en l’espai on va, triaré triaré un gama de color monocromática, tenint en compte els colors de l’habitació: de les parets, cortines, potser d’altres mobles….Doncs triaré un color o colors de la mateixa gama cromática; o inclús el mateix color de les parets però amb una intensitat diferent, per exemple.

Si no vull que ressalti, puc triar una gama de color neutre, és acromática: gris, blanc i negre, no hi ha nota de color. Clar que si amb una habitació hi dominen els colors clars, blancs i pinto el moble negre, ressaltarà!, però sense nota de color.

Si el que vull és que ressalti, o que aquell moble sigui el “protagonista” de l’espai on va ubica, doncs triaré una gama de color de contrats: són colors oposats en la roda de colors, per exemple un fucsia i un verd.

A mi el mon del color em fascina, i cada vegada més i més. El que pots arribar a fer només treballant amb colors és infinit, a part de les tècniques.

Us convido a que us inspireu i comenceu a jugar amb els colors!